Tuesday, January 24, 2012

sambal daging versi chuya


resepi asal : peejburhan

tapi aku godek2 hentam sket2 lah...


bahan bahan :

cili kering, bawang besar, bawang putih - blend...
belacan aku tak letak since hasben tak leh makan belacan..

daging secukup rasa.. tak perasan plak berapa kg.. rasa tak sampai 1kg kot...
asam keping 2 keping
gula merah 3 sudu
gula putih 3 sudu

cara:

tumis cili blend sampai garing..
masukkan daging
nanti berair sambal tu..
biar jer sebab nak biar daging empuk...
bila dekat2 nak kering, masukkan asam keping 2 keping.. (sederhana besar)
masuk gula merah, gula putih, garam...
kacau2, biar sampai kering air...

siap...

ps: patut minyak lebih sket.. baru mengancam.... aku terkurang minyak...

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...