Monday, July 5, 2010

Ketam Bercili

ok resepi kita kedua utk hari ini ialah...

Ketam bercili...

bahan bahan

ketam...
cili mesin ( cili kering, bawang besar, bawang putih)
telur
garam
gula
air asam jawa

ni lagi senang...

basuh ketam bersih2.. potong ikut suke hati kamu lah....

panaskan minyak...
tumis cili mesin tadi...
sampai pecah minyak....
pastu masukkan air asam jawa
tumis sampai kering...
masukkan garam dan gula secukup rasa.. (aku tak pakai ajinomoto ye)
masukkan kiub ikan bilis tanpa msg...
kacau rata..

masukkan ketam...
kacau2 sehingga ketam hampir masak...
masukkan telur...
kacau kacau lagi...
telur dah mengeras, so boleh la angkat...

satel.....

adeh lapar la plak...

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...